Je hebt weer eens niets om aan te trekken voor die ene gelegenheid, terwijl de kledingkast uitpuilt en je afgelopen maand nog uitgebreid geshopt hebt. Herkenbaar?
Dit geldt niet alleen voor onze kledingkast, maar ook voor onze lingerielade. Lingerieliefhebbers hebben ontelbare stuks lingerie, maar nèt niet de juiste beha voor onder die ene blouse of nog erger: hij past niet meer goed! Als je regelmatig een beha uit je lade trekt die niet meer goed zit, doe je er goed aan om al je beha’s eens een check te geven. Dat je beha niet meer goed zit kan verschillende redenen hebben. Misschien ben je aangekomen of juist afgevallen.Vergeet ook niet dat je hormonen invloed kunnen hebben op de grootte van je borsten, maar het kan ook zijn dat je beha gewoon toe is aan vervanging doordat je hem veel gedragen hebt, hij bij het wassen vervormd is of de schouderbandjes niet meer voldoende steun geven.
Wist je dat schouderbanden de pasvorm van een beha in grote mate bepalen? Dagelijks bewegen en uiteindelijk slijtage van het materiaal hebben allemaal invloed op de levensduur van je schouderbandjes en dus je beha.
Probleem #1: de schouderbandje glijden af
Niets zo vervelend als schouderbandjes die constant afglijden. Dit kan komen doordat je lichaam is veranderd, het elastische materiaal van de schouderbandjes versleten is, of verzacht is door lichaamswarmte. Een simpele oplossing: je schouderbandjes opnieuw instellen. Stel de lengte van de schouderbandjes afzonderlijk in, zodat ze optimaal zitten. Geen lichaam is namelijk symmetrisch.
Merk je dat dit niet de oplossing is, zoek dan je heil in een nieuwe beha.
Probleem #2: schouderbandjes snijden
Als de schouderbandjes te strak zijn ingesteld, kunnen ze in de schouders snijden. Dan stel je ze liever wat losser in. Zorg er ook voor dat je beha de juiste onderwijdtemaat heeft. Het meeste gewicht van de borsten wordt namelijk door deze ondercupband gedragen. Bij een beha met een te grote onderwijdte kan deze ondercupband zijn werk niet goed doen en komt het gewicht van de borsten meer op de schouderbanden te rusten. De schouderbanden horen deze functie niet over te nemen en overbelast te worden. Dat kan namelijk leiden tot nek- en schouderklachten.
Probleem #3: de cup wijkt
Als de cups van de huid afstaan, kan dat te wijten zijn aan de schouderbanden. Dit probleem is op te lossen door de schouderbandjes strakker in te stellen. Lost dit het probleem niet op? Dan heb je waarschijnlijk een kleinere cupmaat of een ander model beha nodig, zoals bijvoorbeeld een balconette beha.
De schouderbandjes instellen
De juiste lengte van je schouderbandjes is belangrijk – niet alleen voor de pasvorm van je beha, maar ook voor je gezondheid. Hoe stel je de schouderbanden op de juiste manier in? Voordat je de beha (voor het eerst) aan trekt, kun je al grofweg de schouderbanden op de geschatte lengte instellen, waarna je ze na het passen nog individueel kunt corrigeren. Het is het makkelijkste als iemand je er bij helpt. Zorg er voor dat de schouderbanden niet te strak zitten. Dit kan namelijk leiden tot spierspanning in nek en schouders, hoofdpijn en andere klachten.
Mooie behabandjes voor een goed gevoel
Niet alle beha’s hebben mooie, gedecoreerde schouderbandjes. Toch willen we onze schouders vaak laten zien. Daarom heeft ROSA FAIA prachtige beha’s met sierlijke schouderbandjes met een luxueuze uitstraling. Kijk maar eens naar onze series Selma, Grazia, Mila of Josephine. De schouderbanden zijn rijkelijk versierd met borduurwerk.
We hebben onze tips, waar je op moet letten zodat je zeker weet dat je beha goed zit, samengevat in onze pasvorm guide.